Livet till havs

Vad kan väl vara härligare än att ge sig ut med sin egen båt över den spegelblanka havsytan? Att lägga till vid en klippa i skärgården och bara njuta av sol, bad och frihet?

Att ha en egen båt för med sig mycket positivt i livet och till skillnad från att äga en sommarstuga ger båten en större frihet att uppleva nya smultronställen i skärgården och se en ny plats. Innan du bestämmer dig för vilken båt du ska köpa finns det några praktiska saker att tänka på. Bland annat behöver du kunna frakta båten, ha en båtplats och även ha tillgång till en plats att förvara båten under vinterhalvåret.

vit yachtAtt tänka på innan båtköpet

Vilken båt du ska sälja beror på om ni är en stor eller liten familj och om ni har tänkt sova i båten. Det finns många olika modeller av både motorbåtar och segelbåtar. Att besöka en båtmässa är ett bra sätt att få koll på båtmarknaden.

Även om din båt först och främst ska färdas på vatten finns det många tillfällen då du kan komma att vilja flytta båten även på land. För att kunna dra båten efter din bil gäller det därför att ha en dragkrok av bra kvalitet. Om du i dagsläget har en bil utan krok går det att ordna genom att montera den i efterhand. Besök gärna dragkrok365.se och läs mer om hur du går tillväga för att köpa och montera en dragkrok på din bil.

Innan du köper en båt är det också en bra idé att lära dig mer om de regler som finns på sjön. Om du köper en normalstor motorbåt eller en segelbåt behöver du känna till de mest grundläggande reglerna och det kan vara bra att läsa en kurs för att få ett förarintyg för fritidsbåt . Du behöver också ha en båtplats och en vinterplats på land. Kontakta båtklubbarna där du bor för att höra om de har lediga platser.

Stäng meny