Livet till havs
Att åka ut med båten är härligt, men det är mycket viktigt att tänka på säkerheten på sjön. En bra försäkring är ett måste att ha till din båt, oavsett om du har motorbåt eller segelbåt. Även bra säkerhetsutrustning, kunskap och sunt förnuft är nödvändigt för att tiden på sjön ska bli trevlig och riskfri.

Båtliv och semester går hand i hand. Glittrande vatten, en stilla bris och strålande sol i kombination med båtliv är för många den perfekta semestern. För att inte förstöra semesterns härliga dagar är det viktigt att tänka på säkerheten redan innan du ger dig ut på sjön. Sjösäkerhet är alltid viktigt och minskar risken för skador och olyckor. Om olyckan skulle vara framme är det viktigt att du har tecknat en bra försäkring. Här kan du läsa mer om vad du bör tänka på för att göra din båt säkrare.

Teckna alltid en försäkring

Concept of boat insurance with hands in a protective gestureMed en bra och omfattande försäkring kan du känna dig trygg när du är ute till sjöss. Hos https://svenskasjo.se/maskinskadeforsakring/ kan du läsa mer om olika försäkringar som är lämpliga för dig som äger en båt. De erbjuder bland annat en maskinskadeförsäkring som ersätter skador på motor, instrument, kablar, elkomponenter, drev och vissa andra delar som skadats vid en oförutsedd händelse. Även den mest erfarna båtägare kan råka ut för olyckor eller gå på grund. Vissa båtförsäkringar kan även ersätta vissa skador och stölder. Framför allt många båtmotorer stjäls och därför kan det vara bra att kontrollera att försäkringen täcker det. Vissa försäkringar kan även betala om du blir skadeståndsskyldig. Läs på om olika försäkringar hos svenskasjo.se och välj den som passar just ditt behov.

Övriga tips för ökad båtsäkerhet

Du som båtägare har ansvar för att båten är sjöduglig och säker innan du åker ut med den på sjön. Det gäller både segelbåtar och motorbåtar. Självklart ska du inte dricka alkohol och köra båt samtidigt. Sedan 2010 är gränsen för sjöfylleri 0,2 promille. Båten ska även ha all nödvändig säkerhetsutrustning, inklusive flytvästar till alla ombord. Sist men inte minst är det viktigt med sjövett, kunskap och sunt förnuft för en härlig tur på sjön.

Stäng meny