Livet till havs

När du ska flytta din båt från en båtplats till en annan båtklubb kan det behövas ett bra släp. För att förflyttningen ska fungera väl behöver släpet passa väl till båten. Det finns också ett antal andra faktorer som är bra att tänka på för att kunna förflytta båten säkert.

Att ha stabila däck med hög kvalitet från Continental gör att resan från båtklubben till din båtplats går säkert. Däcken finns i flera olika storlekar vilket gör det enkelt att hitta exemplar i rätt dimensioner som passar din bil. Du behöver också spänna fast båten ordentligt för att den inte ska utgöra en fara för dig eller för andra bilister.

Transportera båten tryggt

Innan båten ska sjösättas bör den också kontrolleras grundligt skriver Svenska Dagbladet. Det är mycket arbete att förbereda båten. Den kan behöva tvättas med högtrycksspruta, vaxas och motorerna kan behöva ny olja. Torbjörn Dahlström lägger ner minst femtio timmar på att förbereda båten före sommaren.

– Eftersom jag är pappaledig nu så har jag tid. Det går med planering, säger Torbjörn Dahlström.

När du använder ett släp för att transportera båten till båtklubben är det viktigt att släpet klarar av tyngden. Båttransportvagn finns i två varianter skriver Transportstyrelsen. Båten som ligger på släpet får inte sticka ut mer än tjugo centimeter åt sidan. Den får inte heller vara bredare än 260 centimeter. När båttransportvagnen är ett efterfordon får den köras i maximalt 30 km/tim. Det behöver finnas en godkänd LGF-skylt på baksidan av bilen, och vagnen behöver ha två röda reflexer och två röda lyktor bakåt, samt orange reflexer på sidorna.

Stäng meny